Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Super TV2 od 2. novembra u platformi Digi TV

Međunarodna satelitska platforma Digi TV od 2. novembra 2012. godine biće bogatija za još jedan kanal namijenjen mađarskom tržištu. Riječ je o novom kanalu pod imenom Super TV2 koji će sa zvaničnim radom krenuti istog dana, a već je ranije najavljeno da će biti dostupan u svim kablovskim i IPTV mrežama i u satelitskoj platformi UPC Direct.

Prisjetimo se, da je matična medijska kuća ProSiebenSat. 1 Media AG odlučila, obnavljanjem postojećih i pokretanjem novih kanala, ojačati postojeću ponudu TV2 grupacije. To je nastavak realizacije dugoročnog razvojnog plana u okviru kojeg je grupa već pokrenula dva nova tematska kanala prethodnih godina - FEM3 (2010.) i PRO4 (2011.).

Super TV2 će biti zabavni kanal usmjeren na širu publiku sa vrhunskim sadržajima. Na kanalu će se emitirati filmske premijere, nova emisija The Voice (muzički show), a očekuje se i treća sezona Big Brothera.

Platforma UPC Direct započela je s testiranjem kanala prije 20-ak dana na satelitu Thor 6, na frekvenciji 12,265 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK.

(media-sat.net)

Nema komentara