Weather (state,county)

Najnovije vijesti

CME prodaje Novu TV i slovenački POP TV?

Central European Media Enterprises (CME), kako neslužbeno doznaje Business.hr, želi radi restrukturiranja poslovanja zbog sve lošijih poslovnih rezultata i očekivanja do kraja godine prodati svoje udjele u hrvatskoj nacionalnoj televiziji Nova TV, zajedno s njezinim drugim programom Doma TV, te udjel u slovenačkoj POP televiziji koja ima i program Kanal A.

Prema istom izvoru, CME će to prodavati u paketu, a ciljana je cijena, kako se neslužbeno doznaje, od 150 do 200 miliona američkih dolara.
 Prodaja Nove TV i njenog programa Doma TV zasigurno bi utjecala na nacionalno televizijsko tržište u Hrvatskoj u kojem sada, osim državne nacionalne televizije HTV, koja emitira svoja tri programa i uskoro namjerava početi emitirati i četvrti program, djeluje i privatna televizija RTL sa svoja dva programa.
 
Central European Media Enterprises objavio je financijsko izvješće za prva tri kvartala ove godine.
 
Neto prihodi grupacije, u kojoj su hrvatska Nova i njen program Doma TV, te slovenačka POP televizija i njen program, u trećem tromjesečju ove godine iznosili su 140,1 milijun američkih dolara, što je pad u odnosu na treće tromjesečje prošle godine, kada su i prihodi iznosili 165,5 milijuna dolara.
 
Gubitak u poslovanju u trećem tromjesečju ove godine iznosio je 18,4 milijuna američkih dolara, što je znatno više nego u istom razdoblju lani, kada je gubitak grupe bio 12,9 milijuna dolara.
 
Ukupni gubitak CME-a u prva tri kvartala ove godine iznosi 49,6 milijuna dolara.
 
Predsjednik Uprave CME-a Adrian Sabu ustvrdio je kako su pokazatelji takvi da treći kvartal pokazuje da se tržište ne oporavlja.
 
Dodao je kako troškovi grupacije u drugoj polovini ove godine nisu usklađeni s očekivanjima Uprave grupacije te da su očekivanja bila da se uspješnije rješavaju poslovni problemi.
 
Rekao je i kako grupacija nije uspjela postići željenu prodaju te da nije dostignut očekivani novčani tok.
 
Ustvrdio je kako su usredotočeni na zadržavanje vodeće pozicije na tržištu u regiji kroz agresivno smanjenje troškova.

(Business.hr / media-sat.net)

Nema komentara