Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Eurochannel i Eutelsat potpisali petogodišnji ugovor za distribuciju putem satelita Eutelsat 16A

Eurochannel, međunarodni TV kanal posvećen evropskim filmovima i serijama, odabrao je satelit Eutelsat 16A za novu fazu pan-evropske ekspanzije koja je započela 1. novembra 2012. Kanal je potpisao petogodišnji ugovor sa Eutelsat-om za kapacitet i usluge koji će joj omogućiti da distribuira nove jezičke verzije, počevši sa srpskom verzijom koju sada nudi klijentima Telekom Srbija.

Pokretanje kanala na srbijanskom tržištu označava početak ekspanzije širom Evrope koja se planira nastaviti putem satelita Eutelsat 16A, jednog od vodećih satelita za regiju.

Eurochannel je svjetski televizijski kanal fokusiran na evropsku kulturu i lifestyle kroz filmove, serije, muziku i druge programske sadržaje posvećene evropskoj kulturi. Pokrenut je 1994. godine u Brazilu, a od 2004. kontrolu nad kanalom preuzima francuska tvrtka.

Dostupan je u Južnoj Americi, Francuskoj, Južnoj Koreji, Brazilu, SAD-u, Kanadi, Karibima, Angoli, Mozambiku i Portugalu. Eurochannel je dostupan u 11 miliona domaćinstava u 30 zemalja svijeta. Njegova ambicija je da i dalje pokreće lokalne verzije, s ciljem da postane punopravni pan-evropski kanal.

Tehnički parametri:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11366, Pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Autor: media-sat.net

Nema komentara