Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Novi sporazum Arianespace i EchoStar za lansiranje satelita

EchoStar Corp. i Arianespace, postigli su dogovor za lansiranje više novih satelita tokom višegodišnjeg perioda s evropskog kosmodroma u Francuskoj Gvajani. Novi sporazum će omogućiti tvrtki EchoStar lansirni kapacitet i fleksibilnost za svoj vodeći industrijski satelitski program.

"U julu, Echostar podružnica, Hughes završila je uspješno lansiranje satelita EchoStar XVII sa Arianespace, čime smo stekli povjerenje u sposobnost tvrtke Arianespace da uspješno lansira i satelite u budućnosti", rekao je Anders Johnson , predsjednik EchoStar Satellite Services. "Ariane 5 raketa je pouzdana, dokazana za pokretanje lansiranja. Rado ćemo se osloniti na Ariane 5 da na vrijeme uspješno isporuči i ostale satelite u budućnosti."

EchoStar je globalni lider u satelitskim uslugama, a naše inovacije pridonose uspjehu DTH usluga širom svijeta. S ovim novim sporazumom, mi ostajemo na čelu DTH usluga sa znatno proširenim transponderskim kapacitetom," rekao je Michael Dugan, predsjednik i izvršni direktor za EchoStar.

Partnerstvo EchoStar-a i Arianespace datira još od 1996. godine, kada su tvrtke uspješno lansirale EchoStar II.

U 2012. godini, Arianespace je izvela osam uspješnih lansiranja na CSG: šest Ariane 5, jedan Soyuz i jedan Vega. Starsem, njegova evropsko-ruska podružnica, također je izvela lansiranje sa Soyuz sa kosmodroma Bajkonur.

(media-sat.net)

Nema komentara