Breaking News
recent

Bulsatcom ostao bez 7 kanala bTV Media Group

Pretplatnici satelitske platforme Bulsatcom ostali su bez bTV kanala neposredno pred blagdane. Dana 21.12.2012. u 3 sata ujutro, bTV Media Group obustavila je distribuciju signala sedam kanala ka platformi Bulsatcom na neodređeno vrijeme. Razlog su neizmireni dugovi velikih razmjera od strane satelitskog providera, saopštila je televizija.

"Osim što se radi o velikoj sumi, Bulsatcom je odbio da obnovi sporazum za emitiranje sedam kanala bTV Media Group (bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, Ring.bg, Lady bTV i bTV HD).

Mi nećemo dozvoliti distribuciju naših kanala na Bulsatcom-u, sve dok provider ne izmiri dugovanja i dok dvije strane ne postignu novi sporazum za 2013. godinu". Do tada, bTV savjetuje gledateljima da i dalje prate kanale putem zemaljske mreže, uživo putem interneta na sajtu btv.bg, kao i u kablovskim mrežama i drugim satelitskim operaterima.

S druge strane, Bulsatcom je demantirao da duguje novac. Oni su pojasnili da ne mogu prihvatiti predloženu novu cijenu bTV Media Group, koja je 3 puta veća od prethodne. To bi dovelo do poskupljenja pretplate za klijente. "Osim toga, predložena ponuda bTV Media Group važi do 14.01.2013. godine, što nam daje mogućnost da nastavimo pregovore i postignemo dogovor u tom periodu", objasnio je satelitski provider. "Bulsatcom AD nema nepodmirenih obaveza, saglasno s rokovima navedenim u ugovoru, potpisanom između dvije strane, i prekid distribucije od strane bTV Media Group je narušavanje postojećeg sporazuma. Osim toga, broj pretplatnika je samo osnova za nastavak pregovora, a ne razlog za prekid sporazuma." - dodali su iz Bulsatcom-a.

Tehnički parametri za bTV:

* Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,524 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Bulcrypt

Tehnički parametri za bTV HD:

* Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,647 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Bulcrypt

Tehnički parametri za bTV Lady:

* Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,606 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Bulcrypt

Tehnički parametri za bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema i Ring.bg:

* Hellas Sat 2 (39°E), freq. 12,688 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Bulcrypt

(standartnews.com / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.