Weather (state,county)

Najnovije vijesti

NTV Plus: Novi projekt za Istočnu Rusiju

Od 1. februara 2013. godine ruska satelitska platforma NTV Plus pokreće novi projekt za emitiranje televizijskih stanica u istočnom dijelu Rusije putem satelita DirecTV-1R i Bonum-1. Za korisnike usluga NTV Plus, koji žive u toj regiji, to znači ne samo povećanje broja dostupnih kanala, već i temeljne izmjene u kvaliteti - pretplatnici će moći gledati najpopularnije kanale u visokoj razlučivosti (HDTV). Cijena mjesečne pretplate biće znatno smanjena.

Pretplatnici koji žive u području pokrivanja satelita, moći će pratiti preko 90 televizijskih kanala a koji uključuju retransmisiju ruskih i stranih kanala, te kanala iz produkcije NTV Plus.

Pretplatnicima NTV Plus biće ponuđen novi sistem paketa kanala, koji će im omogućiti da odaberu TV kanale u skladu s njihovim interesima i preferencijama.

Svi kanali su podijeljeni u nekoliko tematskih paketa različitih cjenovnih kategorija. Osnovni paket "Light Vostok" košta samo 29 rubalja a sastoji se od 35 kanala različitog žanra. U sastavu tog paketa naći će se i kanali iz vlastite produkcije (Kino Plus, Sport Plus, Naše kino), te popularni strani kanali (Discovery i National Geographic i dr.).

Testno emitiranje će početi 15. januara 2013.

Izvor: NTV Plus / media-sat.net

 

Nema komentara