Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Parametri za Mir 24

Novi satelitski informativni kanal namijenjen zemljama CIS-a pod imenom Mir 24 počet će s emitiranjem 1. januara 2013. godine, u 6:00 sati po moskovskom vremenu. Kanal će se emitirati putem satelita ABS-1 (75° E) u formatu MPEG-4, prenose ruski forumi.

Informativni kanal Mir 24 biće razvijen na bazi Međudržavne televizijske kompanije "Mir" pored postojećih kanala zajedničkog formata "Mir" i "Mir+3". Kanal Mir 24 brzo, vjerodostojno i nepristrasno će pružati informacije iz svih država CIS-a, te održavati rastuću dinamiku integracionih procesa na prostorima CIS-a. Emitiranje kanala Mir 24 biće raspoređeno po principu rotacije. Svakih 30 minuta bit će emitirane petominutne vijesti. Svaka 3 sata emitiranja bit će objavljeni 25-minutni blokovi vijesti sa detaljnim komentarima. Također, u programu novog kanala naći će se ciklički naslovi raznih žanrova i tema, kao i dokumentarni filmovi, emisije o kulturi, običajima i tradicijama ljudi koji žive u zemljama CIS-a.

Međudržavna TV i radio kompanija Mir osnovana je 1992. godine u cilju pokrivanja političke, ekonomske, humanitarne saradnje u Zajednici Nezavisnih Država (CIS), kao i razvoja zajedničkog informativnog prostora i pomoći u međunarodnoj razmjeni informacija. Kompaniju su osnovale Bjelorusija, Azerbejdžan, Armenija, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan. Danas se ona sastoji od kanala Mir TV, radio stanice Mir Radio i informatvnog portala MIR24.TV.

Tehnički parametri na satelitu od 1.1.2013.:

* ABS-1 (75° E), freq. 12,640 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, MPEG-4

(media-sat.net)

Nema komentara