Weather (state,county)

Najnovije vijesti

RT počela emitiranje iz novog sjedišta u HD formatu

RT, globalna internacionalna informativna mreža je prebačena sa svih englesko-govornih emitiranja na novi HD standard počevši od 16. 12. 2012. godine. Prebacivanje na novi HD standard je omogućeno premještanjem RT sjedišta u novo sjedište u Moskvi. Preseljenje sjedišta RT je rezultat uspješnog sedmogodišnjeg rada i ekspanzije od njenog osnivanja.

Emitiranje u novom HD formatu je važan korak uspjeha RT, a koji nije učinjen ni od strane velikih međunarodnih informativnih kanala.

"Vrlo smo ponosni na sve što smo učinili u proteklih sedam godina" rekla je Margarita Simonjan, urednica RT.

 

"Prijelaz na format HD je samo još jedan korak našeg uspjeha. Unapređenje naših mogućnosti sofisticiranom tehnologijom omogućuje nam da budemo korak ispred konkurencije. " Kada je prvi put RT počeo s 24-satnim emitiranjem u decembru 2005. godine, radilo je oko 300 novinara, a program se emitirao samo na engleskom jeziku. Danas se mreža sastoji od 2000 profesionalaca i pet kanala koji se emitiraju na engleskom, arapskom i španskom, dosežući auditorijum od 550 miliona gledatelja u preko 100 zemalja diljem svijeta. U 2012. godini RT je prvi ruski kanal koji je privukao drugu nominaciju za prestižnu internacionalnu nagradu "Emmy". RT je drugi strani kanal po gledanosti u SAD prema istraživanjima "Nielsen study" i treći je kanal po gledanosti od informativnih emisija u Velikoj Britaniji prema istraživanju "BARB". Sa preko 830 milijuna pregleda do sada na "YouTube", RT je kanal sa najvećim brojem priloga do sada, a prema istraživanju 2012. godine "Pew Research Center" RT ima preko 13.000 medijskih "pratilaca" uključujući najpopularnije TV kanale i agencije iz 185 zemalja svijeta.

(vostok / media-sat.net)

Nema komentara