Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Službeno potvrđen start HRT 4

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman i vodstvo HRT-a predstavilo je novi informativni kanal Hrvatske radiotelevizije HRT 4.

HRT 4 specijalizirani je kanal s informativnim i dokumentarnim programskim sadržajima. Emitirat će vijesti i specijalizirane emisije iz svih područja gospodarskog, političkog i kulturnog života, sporta, obrazovanja, turizma, zabave itd.

Isticat će se po brzim i vjerodostojnim informacijama i uključivanjima na mjesto događaja.

Uz informativne sadržaje davat će se i servisne informacije. Dio informativnog sadržaja imat će regionalnu važnost i karakter. Na HRT-u 4 prenosit će se sjednice Hrvatskog sabora.

Od 21. decembra gledatelji HTV-a, na 4. će programu moći pratiti infokanal, a 24.12.2012. u 7:05 sati kreće i program.

Snaga HRT-a

„HRT 4 vidim kao važan dio realizacije mog programa rada i strategijskog razvoja HRT-a. Realiziramo ga u cijelosti internim snagama i resursima za koje procjenjujem da ih imamo dovoljno.", istaknuo je Glavni ravnatelj. Novi kanal posvetit će se ažurnim, kvalitetnim dinamičnim informacijama lokalnog, regionalnog i nacionalnog sadržaja te će omogućiti kontinuirano prisustvo svih multimedijalnih informacija tokom dana. „Kao takav, pokazat će svu snagu i raširenost naše dopisničke mreže a istovremeno će služiti kao program kojim ćemo mobilizirati i preustrojiti naše središnje informativne emisije", rekao je Radman, dodavši kako će HRT 4 biti profesionalni izazov i za komercijalnu konkurenciju HRT-a.

Promocija Hrvatske u inozemstvu

Glavni ravnatelj također je najavio kako će novi kanal istodobno biti i nositelj međunarodnih aspiracija u smislu one razine utjecaja koju Hrvatska kao zemlja pristupnica Europskoj uniji ima prema regiji, ali i kao nositelj kvalitetnije promocije Hrvatske u Europi.
„Vidimo ga i kao nositelja budućeg međunarodnog free to air kanala koji će u sebi imati i sadržaje namijenjene kako našim iseljenicima, tako i zainteresiranim strancima koji žele kvalitetnije pratiti događanja u Hrvatskoj kao njihovoj mogućoj destinaciji za investiranje", rekao je Radman.

Jedno mjesto za sve relevantne informacije

Izvršna urednica HRT 4 Sanja Gvozdanović rekla je kako je novi kanal zamišljen vrlo ambiciozno, te će biti mjesto gdje će gledatelji moći pronaći sve relevantne informacije. Dodala je kako će se program postupno širiti a gledatelji će ubuduće, zahvaljujući novome kanalu, moći na nacionalnoj razini vidjeti svih sedam županijskih panorama, što do sada nije bilo moguće. „Dat ćemo jednu realnu, relevantnu sliku Hrvatske", istaknula je Gvozdanović.
Vijesti, razgovorne emisije, informativni dokumentarci, - sve su to sadržaji koji će činiti bazu novog kanala javnog servisa.

Vijesti sedam puta na dan

HRT 4 emitirat će vijesti čak sedam puta na dan i to u duljini od 10 odnosno 15 minuta a imat će brojna uključenja u tv centre širom Hrvatske.
„HRT 4 postat će važno mjesto na daljinskome upravljaču za sve one koji traže brze, pouzdane i relevantne vijesti.", rekao je Domagoj Novokmet, koordinator projekta HRT 4.
Za novi program oformljena je i nova voditeljska ekipa koju čine Dajana Antonija Bebek, Anita Bilić, Lana Gašparac, Josip Gavranović, Gordan Žvanović te Maja Kubik.
Idejni začetnik projekta HRT 4 je Tena Perišin, a za operativni dio zadužena je Sanja Gvozdanović, čiji tim čine i Dražen Majić te Vlasta Bartolec.

To je prvi, recimo, multimedijalno projektiran i zamišljen zajednički projekt Hrvatske radiotelevizije koji u potpunosti integrira sve naše resurse dakle radio, TV, internet čak i na svojevrstan način glazbenu proizvodnju. Bit će specijalizirani program koji će se u osnovi posvetiti ažurnim, kvalitetnim i dinamičnim informacijama lokalnog, regionalnog i nacionalnog sadržaja, izjavio je Radman.

Kanal će s odašiljanjem početi u noći između 20. i  21. decembra 2012. u multipleksu B zemaljske digitalne televizije DVB-T na cijelom području Hrvatske i preko satelita Eutelsat Hot Bird 13A u paketu OiV, skupa sa ostala 3 kanala HRT.

Tehnički parametri:

* Eutelsat Hot Bird 13A (13°E), freq. 12,520 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA viaccess

Autor: media-sat.net

 

Nema komentara