Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Zapis sa puta Frenkija i Milana pretvoren u odličan spot

Promociju albuma "Troyanac" Frenkie nastavlja novim videom i to za pjesmu "Pismo Milanu". Ovaj video zapis u obliku neoficijelnog spota predstavlja zapis sa puta u kojem su učestvovali Frenkie i Milan, koji je u ovoj pjesmi i pomenut.

Milan je inače mirovni aktivista nastanjen u Beogradu, a aktivan na kreiranju atmosfere pomirenja širom Balkana. Zajedno sa Frenkijem obišao je mjesta zločina nad raznim narodima, od Vukovara i Sarajeva do Dervente i Srebrenice. Tom prilikom nastao je video koji vam večeras predstavljamo.

“Iako sama pjesma govori dovoljno ono što treba reći, htio sam joj dati i vizuelni identitet. Ali, ne identitet običnog spota, već realne i žive priče, malog trodnevnog putopisa kroz nekoliko gradova. Ne zbog samih tih gradova, već zbog njihovih simbola, i svega onoga što ti simboli predstavljaju u našem današnjim životima, u našim pričama i narativima.

Spot je napravljen bez novca, nema produkcije iza njega. Zato jer mu nije ni potrebna. Ideja mu nije da se vrti na top listama, već da pokuša da dopre još malo dublje u zaključane međuljudske brave, tamo kuda je i sama pjesma krenula", kaže Frenkie.

{youtube}vaqieh39V-A{/youtube}

klix

Nema komentara