Breaking News
recent

Africa 24 na satelitu Badr 4

Arapski satelitski operater Arabsat objavio je da je kanal Africa 24, informativni afrički kanal, odabrao Arabsat kako bi proširio svoju pokrivenost na Bliskom Istoku, Sjevernoj Africi i Zapadnoj Evropi. Kanal će emitirati putem satelita Badr 4 na poziciji 26°E.

Khalid bin Ahmed Balkhyour, predsjednik i CEO Arabsata izjavio je: "Veoma smo zadovoljni novim partnerstvom sa kanalom Africa 24 i duboko cijenimo njihovo povjerenje u Arabsat i naše tehničke mogućnosti. Radujemo se jačanju ovog partnerstva, i pružanju pune podrške kanalu Africa 24 u emitiranju i proširenju pokrivenosti."

Ekskluzivnim pokretanjem kanala Africa 24, Arabsat nastavlja nuditi najbolje kanale na Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi," rekao je Constant Nemale, predsjednik i osnivač Africa 24.

Africa 24 je panafrički infomativni kanal koji emitira 24 sata dnevno, a službeno je pokrenut u februaru 2009. godine. Pokrenuo ga je Kamerunac Constant Nemale. To je kanal namijenjen Afrikancima u Africi i dijaspori, ali i svima onima koji imaju interese za Afriku. Africa 24 emitira vijesti svakih 15 minuta, kao i burzovna izvješća, intervjue, sportske vijesti. Dostupan je i u Francuskoj, a uprava kanala planira proširiti pokrivenost na Evropu, Aziju i SAD.

Tehnički parametri za Africa 24:

* Badr 4 (26°E), freq. 11,996 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

(media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.