Breaking News
recent

Arabsat i SPI International pokreću 3 nova HD kanala

Arapski satelitski operater Arabsat i tvrtka SPI International potpisali su dugoročni sporazum kojim Arabsat dobija ekskluzivna prava na distribuciju tri nova HD kanala za MENA regiju putem satelita Badr-5 (26E), a za afričke države putem satelita Arabsat-5C (20E). Riječ je o kanalima Fightbox HD, Fashionbox HD i Docubox.

Arabsat kao jedan od najboljih satelitskih operatera u regiji, bio je na čelu providera HD usluga od 2007. godine kada su prvi put dodijeljeni besplatni transponderi za poticanje regionalnih i neregionalnih emitera da pokrenu svoje HD kanale.

"Nakon uspješnog pokretanja naših novih HD kanala u Evropi, Aziji i Sjevernoj Americi veoma se radujemo partnerstvu sa Arabsatom i proširenju nešeg globalnog dosega na Bliskom istoku i Africi", rekao je Loni Farhi, predsjednik SPI International.

Fightbox HD je jedinstveni svjetski kanal koji predstavlja kompilaciju najboljih borilačkih sportova (preko 40 disciplina) iz cijelog svijeta. Fashionbox HD nudi emisije o najboljim svjetskim dizajnerima i najboljim brendovima s posebnim naglaskom na trendsetters. Docubox emitira dokumentarne filmove i programe posvećene prirodi, nauci i ljudskoj civilizaciji.

(broadbandtvnews / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.