Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Tvrtka MELCO će pomoći izgradnju satelita Turksat 5A

Japanski proizvođač satelita Mitsubishi Electric Corporation (MELCO) pružit će pomoć tvrtki Turkish Aerospace Industries (TAI) u izgradnji satelita Turksat 5A (staro ime Peykom 1). Prema lokalnim izvorima, MELCO će ponuditi DS2000 satelitsku platformu kao rješenje. Nezvanično, Turska ima ambiciozne planove da pokrene domaću satelitsku platformu do 2020. godine. Lansiranje satelita Turksat 5A zakazano je za kraj 2015. godine.

Turksat 5A će raditi na orbitalnoj poziciji 31 st. istočno, a biće opremljen sa 16 Ku i 4 C transpondera.

 

Prisjetimo se, da Turksat planira lansirati još dva satelita u narednom periodu - Turksat 4A i Turksat 4B koje će izgraditi pomenuta tvrtka MELCO. Turksat 4A trebao bi biti lansiran u posljednjem kvartalu 2013. godine i radit će na poziciji 42E. Turksat 4B bi trebao biti lansiran početkom 2014. godine i biće smješten na poziciju 50E.

Također je, tvrtka MELCO, 8. januara 2013. najavila osnivanje podružnice u Turskoj, Mitsubishi Electric Turkey A.Ş. Nova tvrtka će djelovati kao baza za proširenje i podršku poslovanja Mitsubishi Electric Group u Turskoj i okolnim regijama.

(satlaunch.net / media-sat.net)

Nema komentara