Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Astra 2B završila sa pružanjem usluga

Satelitski operater SES (Astra) završio je migraciju transpondera sa satelita Astra 2B na drugi satelit, koji se nalazi na orbitalnoj poziciji 28,2°E. Transpondere sa tog satelita preuzeli su sateliti Astra 2A i Astra 1N.

Parametri migriranih satelita ostali su nepromijenjeni. Promijenjena je samo pokrivenost u rubnim dijelovima Evrope - sjeverna i jugoistočna Evropa. Premješteni transponderi sadržavali su samo kodirane kanale u sistemu NDS Videogurad s izuzetkom frekvencije 12,207 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK na satelitu Astra 1N u panevropskom snopu. Ta frekvencija sadrži FTA stanice Sky News (irska i britanska verzija), Pick TV, Pick TV +1, Community Channel i promo TV Highlights.

Astra 2B trenutno ne pruža nikakve usluge. Satelit je na kraju svog životnog vijeka. Astra 2B je lansirana 1998. godine.

SES (Astra) na poziciji 28,2°E priprema novu generaciju satelita Astra. Jedan od njih već radi - Astra 2F. Drugi sateliti, Astra 2E i Astra 2G biće lansirani ove i naredne godine.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara