Weather (state,county)

Najnovije vijesti

BBC Arabic na satelitu Badr 4 još pet godina

Arapski satelitski operater Arabsat i britanski javni emiter BBC obnovili su svoj ugovor za pet godina za emitiranje BBC Arabic TV i radio programa putem satelita Badr 4 na poziciji 26°E, koji pokriva Bliski Istok i veće dijelove Evrope i Afrike.

Khalid bin Ahmed Balkhyour, predsjednik Arabsata je izrazio zadovoljstvo obnovom ugovora sa BBC-om, jednim od vodećih informativnih kanala u regiji i koji je imao odličnu saradnju sa Arabsatom tokom prethodnih godina.

Balkhyour je naglasio da Arabsat želi služiti svojim klijetima nudeći najnoviju tehnologiju u području satelitskih telekomunikacija i emitiranja putem svoje najnovije flote satelita. On je također dodao da je Arabsat trenutno u finalnoj fazi proizvodnje svoje šeste generacije satelita koja će osigurati Arabsatu liderstvo u satelitskim telekomunikacijama i emitiranju na regionalnom tržištu.

BBC Arabic je multimedijalna usluga, dostupna na TV i radio uređajima, online putem mobilnih uređaja, 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici. Radio je osnovan 1938. godine, web site bbcarabic.com - 1998., a TV kanal 2008. godine. BBC Arabic je najveći i najstariji BBC-ov servis koji ne radi na engleskom jeziku.

BBC Arabic pokriva politička, socijalna i kulturna pitanja koja se tiču publike na Bliskom Istoku, Sjevernoj Africi i drugdje u svijetu. Zbog toga BBC Arabic ima svoje dopisnike u ključnim lokacijama u regiji i svijetu.

Nema komentara