Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Danska: Od marta kreće novi dječiji kanal DR Ultra

Danska državna televizija DR pokrenut će 4. marta 2013. godine tri nova kanala. Zapravo, riječ je o rebrandingu kanala DR2 i dječijeg kanala Ramasjang (kanal za djecu od 3-10 godina), te pokretanju potpuno novog dječijeg kanala DR Ultra. Istovremeno, informativni kanal DR Update biće zatvoren.

Novi kanal DR2 je 24-satni kanal s međunarodnim sadržajima i mješavinom vijesti, analiza, debata, satira i dokumentarnih filmova. Gledatelji će moći nastaviti gledati neke od emisija sa "starog" kanala DR2, kao što su Deadline, Debatten, Detektor i Dokumania. U pripremi su i noviteti.

DR Ramasjang će biti servis za djecu dobi od 3 do 6 godina. Emitirat će nove sadržaje i prepoznatljive klasike s naglaskom na igru i učenje.

Novi kanal DR Ultra biće usmjeren na djecu dobi od 7 do 12 godina. To će također biti kanal za zabavu i igru, ali će se uhvatiti i u koštac sa težim pitanjima koja se temelje na vlastitim dječjim životima.

Prisjetimo se da je danska državna televizija prije nekoliko dana (28. januara) pokrenula novi kanal DR3, koji je namijenjen publici od 15 do 39 godina. DR3 nudi dokumentarni, naučni, sportski, humoristički i dramski program i muziku.

(media-sat.net)

 

Nema komentara