Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Euronews i Arabsat produžili ugovor za još 5 godina

Arapski satelitski operater Arabsat objavio je danas da je obnovio ugovor s vodećim evropskim informativnim kanalom Euronews za nastavak emitiranja putem satelita Badr 4. Euronews će, prema sporazumu, emitirati putem satelita Badr 4 još pet godina i tako pokrivati Bliski Istok, Afriku i dijelove zapadne Evrope.

Khalid Balkhyour predsjednik i glavni izvršni direktor Arabsata je rekao: "Euronews Arabic je stekao vodeću poziciju među internacionalnim informativnim emiterima a na osnovu pouzdanosti i profesionalnosti. Euronews ovog mjeseca slavi 20. rođendan, mi im čestitamo i potvrđujemo našu punu podršku i želimo im uspješne i prosperitetne nadolazeće godine".

Arnaud Verlhac, zamjenik direktora Worldwide Distribution Euronewsa, rekao je: "Arabsat je jedan od naših najjačih partnera od pokretanja Euronewsa na satelitu Badr4 u julu 2008. godine. U veoma konkurentnom tržištu, mi smo zadovoljni da obnovimo našu saradnju s Arabsatom i osiguramo našu pokrivenost u MENA regiji gdje Euronews trenutno doseže u 38 miliona domaćinstava".

Tehnički parametri na poziciji 26E:

Satelit: Badr 4 (26°E), Frekvencija: 12073 MHz
Polaritet: Vodoravan
Protok: 27,5 MS / s - FEC: 3/4

(media-sat.net)

Nema komentara