Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Edo Maajka sa "Panikom" jedini dobitnik iz BiH

Na specijalnoj svečanosti u Beogradu preksinoć je “MTV Adria” uručio priznanja bendovima i izvođačima koji su imali najviše emitiranja spotova u 2012. godini na regionalnim kanalima ove prestižne muzičke stanice.

 

Platinum nagrada

Riječ je o “MTV Video Play Awards 2012”, a glavnu ili Double platinum nagradu osvojila su tri spota, svaki sa po više od 800 prikazivanja. U pitanju su bendovi S.A.R.S, koji je nagrađen za spot "Perspektiva", zatim "Dječaci" za numeru "Lovrinac" te "Who See", prošlogodišnji dobitnici nagrade “MTV Best Adria Act” za video "Reggaeton Montenegro".

Pet izvođača osvojilo je Platinum nagradu za više od 400 emitiranja spotova, a to su "Sevdah Baby & Djixx" za "Izvini, dušo, izvini", "Elemental" za "Malena", "Connect" za "Game Over", Bajaga i Instruktori za "Vreme" te Filip Dizdar za numeru "Hodaš na rukama".

Treću nagradu Gold osvojili su izvođači sa po više od 200 emitiranja spota, u kojoj je i jedini dobitnik iz Bosne i Hercegovine. Naime, pored Ede Maajke, koji je osvojio priznanje za spot "Panika", dobitnici su "Urban & 4" za numeru "Ako se napijemo do smrti", T.B.F za spot "Veseljko", "Siddharta & Lara B" za "Hollywood", "General Woo" za "Ništa se ne mijenja", "Trash Candy" za "Once Again" te "Hladno pivo" za spot "Pravo ja".

Dodatni podstrek

- Ovim priznanjima željeli smo dati izvođačima dodatni podstrek i iskazati zahvalnost. Želimo im pokazati da će nas uvijek imati za partnere i da njihov rad ne prolazi neprimijećeno - izjavio je Nikola Jovanović, muzički menadžer regionalnog MTV-ja i Vh1.

Koktel-zabavi koju su u "Mikser Houseu" organizirali MTV i Vh1, prisustvovali su, između ostalih, Rambo Amadeus, Marina Perazić, Zvonimir Đukić Đule, Lena Bogdanović, Aleksandra Kovač...

"Gangnam Style" najviše emitirana strana numera

Od ukupno 16 izvođača, koliko ih je MTV nagradio, 15 je regionalnih, dok je jedno priznanje - Double platinum - dobio i južnokorejski izvođač Saj (Psy) sa pjesmom "Gangnam Style". Ovo je najviše emitirana strana numera na regionalnom muzičkom kanalu i zaslužila je priznanje za više od 800 prikazivanja.

avaz

Nema komentara