Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Frenkie: "Napaćeni Bošnjo" ovo zaslužuje

Spot "Napaćeni Bošnjo" Adnana Hamidovića Frenkieja s desetog je stigao na prvo mjesto popularne top liste regionalnog MTV-ja "Domaćica".

 

Popularni Tuzlak iza sebe je ostavio izvođače kao što su "Elemental", Massimo Savić, "General Woo" te "Dubioza kolektiv“, koja je trenutno s pjesmom "USA" na 17. mjestu.

Ovo je peti spot s njegovog posljednjeg albuma "Troyanac", a prije "Napaćenog Bošnje" na vrhu liste bile su i pjesme "Gori" te "Situacije", pjesma koju je Frenkie snimio sa Sašom Antićem iz TBF-a.

- Mislim da "Napaćeni Bošnjo" ovo zaista i zaslužuje. Vidim da je publika vrlo zadovoljna što me čini dodatno ponosnim. "Domaćica" je jedina kvalitetna top lista na kojoj su objedinjeni izvođači iz svih država s prostora bivše Jugoslavije. MTV na ovaj način daje priliku i mladim, ali i već afirmiranim izvođačima - ističe tuzlanski reper.

Dok čeka rezultate prestižne nagrade "Impala", koja se dodjeljuje najboljem evropskom albumu, Frenkie će "Troyanca" konačno promovirati pred sarajevskom publikom.

- Nakon Tuzle, Zagreba, Slovenije i Beograda dolazimo u bh. prijestonicu. Na mojoj promociji, koja će se dogoditi 16. marta u "Kriterionu", svoj novi materijal promovirat će i moji prijatelji Kontra i Shtuka. Očekujem veliki odziv publike jer je "Troyanac" definitivno moje najbolje izdanje do sada - poručuje Frenkie.

avaz

Nema komentara