Weather (state,county)

Najnovije vijesti

16E: Al Jazeera Balkans promijenio SR

Međunarodni informativni televizijski kanal Al Jazeera Balkans, čije se sjedište nalazi u Sarajevu, danas je započeo s emitiranjem na novim parametrima na satelitu Eutelsat 16A (16°E).

Promjena parametara se odnosi na vrijednost SR, koji je povećan sa 2800 na 4248. Drugi parametri su ostali nepromijenjeni. S promjenom SR-a aktiviran je i teletekst. Kao razlog promjene vrijednosti symbol rate na službenom web sajtu televizije, navodi se poboljšanje kvaliteta signala. Prilikom skeniranja novih parametara kanal se pronađe pod identifikacijom Al Jazeera Balkans SD, što znači da bi se u dogledno vrijeme mogla pojaviti i HD vezija kanala na satelitu.

Al Jazeera Balkans emitira vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce na lokalnim jezicima u regiji, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju. Dostupan je putem satelita u nekodiranom obliku, putem kablovskih i IPTV operatera širom bivše Jugoslavije. Sa svojih 65 međunarodnih ureda, Al Jazeera je jedan od najvećih izvora informacija u svijetu

Bivši tehnički parametri:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 12,676 GHz, pol. H, SR 2800, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Novi tehnički parametri:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 12,676GHz, pol. H, SR 4248, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

(media-sat.net)

Nema komentara