Breaking News
recent

16E: RTRS SAT starta 19. aprila

Satelitski program RTRS, koji od sredine februara ove godine testno emitira na transponderu Team:Sat na satelitu Eutelsat 16A, sa kontinuiranim cjelodnevnim programom startat će 19. aprila 2013. godine, sapšteno je iz RTRS-a za media-sat.net.

 

Potvrđeno je da je riječ o posebnoj satelitskoj verziji kanala koja će se po programskoj shemi donekle razlikovati od zemaljske verzije. Kanal će emitirati u nekodiranom obliku, pa će biti dostupan svim gledateljima satelitske televizije.

Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija. U maju iste godine kanal "S" iz Pala počeo je s emitiranjem svog programa, sve do 31.12.1993. godine kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitiranja programa Srpske radio-televizije, odnosno Radio-televizije Republike Srpske.

Radio Televizija Republike Srpske jedan je od tri ravnopravna emitera u okviru Јavnog servisa Bosne i Hercegovine, koja prati dešavanja prije svega u Republici Srpskoj.

Program Televizije pripremaju četiri redakcije: Redakcija informativno-političkog programa, Redakcija zabavnog i sportskog programa, Redakcija filmskog i dokumentarnog programa i Redakcija kulturno-obrazovnog, dječijeg i omladinskog programa.

RTRS je dostupan putem zemaljske i kablovskih mreža u BiH, putem live streaminga na portalu rtrs.tv, i u platformi Total TV na poziciji 16°E.

Tehnički parametri za RTRS SAT:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,262 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

Autor: media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.