Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Cinema TV uskoro u BiH

Cinema TV će emitirati filmove vodećih svjetskih filmskih kompanija ali i male i nezavisne filmove iz svijeta, Evrope, regije i BiH. Bit će to svojevrsna platforma za promociju bh. kinemtografije, kao i čitavog regiona.

'Cinema TV' će biti prvi specijalizirani televizijski kanal izvorno pokrenut u BiH, registriran je u RAK-u i svoj će program prvenstveno emitirati na jezicima koji se govore u BiH. Ovaj TV kanal nastaje udruživanje filmskih i medijskih profesionalaca iz BiH i regiona, a sa ciljem da kreira nova specijalizirana tv stanica koji će biti lider u emitiranju filmskih sadržaja u BiH.

Programski profil 'Cinema TV' bit će jedistvena kombinacija holivudskog, svjetskog, evropskog, regionalnog i bh. filma; tim koji pokreće ovaj projekat najavljuje emitiranje oko 500 filmskih naslova u početnom periodu svog djelovanja.
Tako će Cinema TV emitirati filmove najvećeg svjetskog filmskog major studija Warner Bross, uljučujući njihove nove filmske blockbustere ali nepreglednu arhivu klasičnog filma. Također, na ovome kanalu će biti emitirani fimovi drugih vodećih američkih kompanija ali i nezavisnih filmskih producenata i distributera.

Značajno mjesto u programima Cinema TV će imati i svjetski i evropski art filmovi, te dokumentarci svih žanrova I vrsta. Svoje mjesto u programu ove stanice naći se i specijalizirane emisije o filmu, vizualnoj umjetnosti, autorima i glumcima, kao i predstavljanja mladih fimskih autora kroz njihove kratke i dokumetarne filmove.
Posebno mjesto u programskoj šemi zauzimati će bh. film, kao i druge kinematografije iz regiona (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija). Bit će emitirani najnoviji filmovi ovdašnje filmske produkcije ali i posebnih programi posvećeni historiji bh. ali ex-yu filma.

Cinema TV će imati i vlastitu produkciju u kojoj će emitirati tv emisije koje će pratiti programske sadržaje koji se emitiraju na ovome tv. kanalu ali i druge informacije i vijesti iz svijeta filma.
Već je urađen kompletan vizualni identitet i špice kanala, dok je toku i izgradnja prvog tv studija iz kojeg će uživo početi emtirati program u narednih nekoliko mjeseci.

DEPO je jedan od partnera projekta u oblasti distribucije, produkcije i medijskog predstavljanja ovoga tv kanala.

Eksperimentalno emitiranje ovoga kanala počinje tokom mjeseca maja na IPTV platformi Super TV kompanije Logosoft, a u toku su pregovori i dogovori sa više kablovskih i IPTV platformi oko emitiranja Cinema TV njihovim tv. mrežama.

depo

Nema komentara