Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Moguć kraj za kanale Sportitalia

Budućnost italijanskih sportskih kanala Sportitalia 1, Sportitalia 2 i Sportitalia 24 neizvjesna je nakon početka stečajnog postupka u Interactive, kompaniji koja posjeduje koncesiju za ove tematske kanale.

Kako navode lokalni mediji, kompanija je promijenila ime u Maroncelli 9 i prebacila je imovinu i namještenike u EDB Media. Međutim, ona ima dovoljno sredstava za nastavak rada samo do juna ove godine. To je prvi rizik za zatvaranje kanala Sportitalia 24.

Istovremeno, EDB Media je otvorena za nove potencijalne kupce ili partnere. Iako trenutno ne postoje pregovori, kao jedno od mogućih imena spominje se katarska kuća Al Jazeera.

Kanali Sportitalia posjeduju prava na nekoliko manjih fudbalskih takmičenja u Italiji, kao i na argentinsku ligu i Euroligu. Kanali su dostupni besplatno u digitalnoj zemaljskoj mreži u Italiji, kao i u sklopu italijanske satelitske platforme Sky Italia na satelitu Hot Bird 13B (kodirano u sistemu VideoGuard). Također, sva tri kanala Sportitalia, dostupna su u nekodiranom obliku na satelitu Eutelsat 12 West A (12.5°W), frekvencija 12718 GHz, pol. H, SR 36510, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK.

(advanced television / media-sat.net)

Nema komentara