Header Ads

Breaking News
recent

RTRS SAT startao na satelitu Eutelsat 16A

Kako smo i najavili prije nekoliko dana, satelitski program RTRS danas je i službeno započeo s emitiranjem na satelitu Eutelsat 16A na transponderu sarajevske tvrtke Team:Media.

Riječ o posebnoj satelitskoj verziji kanala koja će se po programskoj shemi donekle razlikovati od zemaljske verzije. Kanal emitira u cjelosti u nekodiranom obliku, pa će biti dostupan svim gledateljima satelitske televizije.

Televizija Republike Srpske počela je s radom 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik iz banjalučkog studija. U maju iste godine kanal "S" iz Pala počeo je s emitiranjem svog programa, sve do 31.12.1993. godine kada je uspostavljen zajednički sistem prenosa i emitiranja programa Srpske radio-televizije, odnosno Radio-televizije Republike Srpske.

Radio Televizija Republike Srpske jedan je od tri ravnopravna emitera u okviru Јavnog servisa Bosne i Hercegovine, koja prati dešavanja prije svega u Republici Srpskoj.

Program Televizije pripremaju četiri redakcije: Redakcija informativno-političkog programa, Redakcija zabavnog i sportskog programa, Redakcija filmskog i dokumentarnog programa i Redakcija kulturno-obrazovnog, dječijeg i omladinskog programa.

Tehnički parametri za RTRS SAT:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,262 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

Autor: media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.