Breaking News
recent

VIDEO: Crni Zvuk ft. Frenkie – Tu Smo

Legenda tuzlanske i BiH hip hop scene Crni Zvuk vraća se sa novom pjesmom.

“Tu Smo” je zajednička traka sa Frenkijem, na produkciji Drapa iz Brčkog. Svoj dugi put u hip hop-u Crni je počeo 1989. godine kada je pisao svoje prve tekstove. Inspirisan američkim west coast stilom, 92. osniva grupu Zakonom Zabranjeni.

Tokom rata u BiH u duetu sa MC Fudom radio je pod imenom Lobossi. U postratnim godinama nastavljaju snimati, a pjesme “Cilj metka”, “Djeca ulice”, “Ona”, “Pljačka”, “Welcome To The Gangsta Style” i druge postaju lokalni hitovi, ali i često medijski zabranjene. 99. godine sa Kwonelom i Sarom dolazi do prve saradnje na pjesmi i spotu “Samo da ti kažem”.

Uz pojavu Fm Jam-a, Crni je uz suradnju sa ovom ekipom nastavio sa snimanjem solo pjesama, kao i suradnjama sa Kwonelom, Frenkijem, Disciplinskom Komisijom. Sa Kwonelom od 2005. djeluje i pod imenom Armija 2 Čovjeka.

Novi single “Tu Smo” ponovo donosi prepoznatljivi stil Crnog Zvuka – sirovi rap sa ulice, potkovan dugogodišnjim uličnim i muzičkim iskustvom. Nakon više zajedničkih hitova, i ovaj put mu se pridružuje Frenkie.

U kontrastu sa karijerom i stilom pravog old school MC-a je veoma moderni beat kojeg je radio Drap. Odličan video snimio je i montirao Arnej Misirlić, čiji rad smo već imali priliku vidjeti na pjesmi Remix sa Frenkijem, Buba Corellijem, Jalom i Kontrom.

{youtube}8F7GXpYjkk4{/youtube}

fmjam

Nema komentara:

Pokreće Blogger.