Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Eutelsat 36C će biti lansiran 2015.

Francuski satelitski operater Eutelsat objavio je danas da će novi satelit Express AMU1/Eutelsat 36C biti lansiran u 2015. godini kako bi osigurao kontinuitet usluga za Eutelsat 36A na poziciji 36°E.

Express AMU1/Eutelsat 36C će biti visokokapacitetni satelit sa 70 transpondera. Kosmički aparat pružat će televizijske usluga u evropskom dijelu Rusije u Ku i Ka bandu i tako osigurati kontinuitet usluga i rast na tržištima u razvoju u subsaharskoj Africi. Dual band dizajn satelita omogućit će transformaciju emitirajuće infrastrukture na poziciji 36°E do šireg sistema za potporu više televizijskih usluga na bazi IP i interaktivne usluge.

Dvadesetčetiri posto ruskih domaćinstava opremljeno je za prijem TV kanala sa satelita. To je rezultat nedavne ankete tvrtki Eutelsat i Ipsos. Od 53 miliona televizijskih domaćinstava njih 24% prati satelitske kanale. Broj domaćinstava u Rusiji sa satelitskom opremom stalno se povećava. Tokom dvije godine broj se povećao za 25%, sa 8 na 12,6 miliona. 10% tih domaćinstava prima signal s više od jedne pozicije. Ukupan broj antena je 13,8 miliona.

Satelitsku poziciju 36°E i kapacitete na satelitu Eutelsat 36A koriste ruske platforme NTV Plus i Trikolor TV.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara