Breaking News
recent

Nova rumunska platforma Freesat službeno pokrenuta

Novu satelitsku platformu pod imenom Freesat pokrenula je u Rumuniji tvrtka Freesat SRL u saradnji s francuskim satelitskim operaterom Eutelsat.

Freesat će se razlikovati od ostalih satelitskih platformi u Rumuniji zbog činjenice da kupci imaju ugovorni period bez mjesečne pretplate, odnosno plaćaju jedanput godišnje. Cijena godišnje pretplate na usluge platforme Freesat iznose 99 RON godišnje (uključujući PDV), što iznosi oko 22,75 eura. Prisjetimo se da su testovi nove platforme pokrenuti krajem marta ove godine.

Paket trenutno uključuje sljedeće kanale: TVR 1, TVR 2, Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Sport.ro, Kanal D, Prima TV, Naţional TV, Favorit TV, TVR HD, TVR 3, TVR News, TVR Internaţional, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Târgu-Mureş, Etno TV, Taraf TV i WEST TV.

Sistem funkcionira na bazi pre-paid kartice, a za prijem je potrebno instalirati dekoder s kompaktibilnom antenom koji su dostupni kod distributera Freesat-a ili u specijaliziranim radnjama. Usluga je dostupna putem satelita Eutelsat 16A.

"Željeli smo omogućiti pristup televiziji i osobama s nižim primanjima. Vjerujemo da je najbolja ponuda za kupce - ponuda bez mjesečnih računa. Sa 99 leja, gledatelji mogu obezbijediti svoje omiljene stanice za godinu dana, " rekao je Serban Belenes, generalni direktor Freesat-a.

Francuska tvrtka Eutelsat objavila je u oktobru 2011., na "International Digital Forumu" u Bukureštu, da planira pokrenuti novu satelitsku platformu, Freesat, čiji je cilj drugačiji model distribucije od ostalih platformi u Rumuniji.

Tehnički parametri:

* Eutelsat 16A (16E), 12,643 GHz, pol. V, SR 12000, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, MPEG4

Nema komentara:

Pokreće Blogger.