Weather (state,county)

Najnovije vijesti

SES sve prisutniji u zemljama Beneluxa

Satelitski operater SES objavio je danas da je dodatno povećao svoju prisutnost u domaćinstvima zemalja Beneluxa u 2012. godini. Ta cifra se povećala za oko 1,2 miliona domaćinstava.

Sa povećanjem od 19%, Belgija je na čelu zemalja Beneluxa. U Luksemburgu, broj domaćinstava koje prati satelitsku televiziju putem Astra satelita porastao je za 16%. Ove i druge pojedinosti rezultat su godišnjeg istraživanja koje je sproveo SES Satellite Monitor.

Studija je također pokazala da 980.000 satelitskih domaćinstava u zemljama Beneluxa ima mogućnost primati signal putem satelita na orbitalnoj poziciji 23,5 st. istočno, što je više za 12% u odnosu na prethodnu 2011. godinu. U Holandiji, 93% satelitskih domaćinstava podešeno je ka poziciji 23,5E, samo 6 godina nakon uvođenja ove pozicije kao nove DTH tačke za ovo tržište.

Ukupno, SES trenutno doseže u 97% satelitskih domaćinstava u zemljama Beneluxa. Osim toga, sve glavne kablovske i IPTV usluge u zemljama Beneluxa koriste satelite flote SES za redistribuciju jednog ili više kanala. Kao rezultat toga, ukupni doseg operatera SES u državama Beneluxa iznosi 11,8 miliona domaćinstava, što je 94% od svih televizijskih domaćinstava u regiji Benelux.

Nema komentara