Breaking News
recent

Geolink Satellite Services potpisao višegodišnji ugovor s Arabsatom

Provider satelitskih usluga Geolink Satellite Services, koji je dio CETel Group, potpisao je višegodišnji ugovor sa arapskim satelitskim operaterom Arabsat, za korištenje kapaciteta na satelitu 5A lociranom na poziciji 30°5 E.

Dodatni kapacitet je potreban za pojačanje Geolink VSAT satelitske mreže zbog povećanje potražnje na afričkom tržištu. S preko 4000 aktivnih terminala širom svijeta, najsavremenijim teleport objektima u Njemačkoj (CETel) i NOC u Parizu, Geolink Satellite Services je vodeći provider za satelitske komunikacije u C, Ku, L i Ka bandu.

Khalid Balkeyour, predsjednik Arabsata je rekao: "Mi smo oduševljeni što smo postigli sporazum s Geolink-om za ovaj posao, i vidimo ga kao nastavak desetogodišnjeg uspješnog partnerstva sa CETel i CETel Group". "Sada smo posvećeni više nego ikada da ojačamo ovo partnerstvo kroz izvršenje naših strateških planova za geografsko proširenje kroz akvizicije i izgradnju i lansiranje novih satelita." - dodao je Balkeyour.

"Zadovoljstvo nam je raditi sa vrhunskim satelitskim operaterom kao što je Arabsat na dugoročnoj osnovi", rekao je Christophe Pacilly, predsjednik Geolink Satellite Services. "Pokrivenost satelita 5A na afričkom kontinentu za C band pruža nam jedinstvenu priliku za služenje našim kupcima u energetskoj industriji, rudarstvu, medijima i humanitarnom sektoru. U regionu gdje je kapacitet oskudan, satelit 5A omogućava nam da zadovolji rastuće potrebe afričkog telekomunikacijskog tržišta."

Nema komentara:

Pokreće Blogger.