Breaking News
recent

HRT seli na poziciju 16E

Hrvatska radiotelevizija od 1. srpnja 2013. mijenja satelit na kojem se emitiraju njezini programi za područje Europe i Bliskog istoka.

S navedenim datumom prelazi se sa sadašnjeg satelita Eutelsat Hot Bird 13A na poziciji 13° istočno na novi satelit Eutelsat 16A smještenom na poziciji 16° istočno.

Kako bi svojim gledateljima koji satelitskim putem prate njezine programe omogućila da na vrijeme promijene prijamne parametre te nastave nesmetano pratiti programe, HRT će privremeno, do 31. srpnja 2013. emitirati na oba satelita, nakon čega prestaje emitiranje na starom satelitu Hot Bird 13A 13° istočno.

Emitiranje na oba satelita trajat će dakle 31 dan, od 1. srpnja do 31. srpnja, što je rok u kojem treba zakrenuti satelitsku antenu kako bi se omogućio prijem na novom satelitu.

Promjena satelita ne zahtjeva zamjenu prijamnika ili dekoderske kartice kojim se trenutno prate programi. Za daljnje praćenje programa Hrvatske radiotelevizije potrebno je satelitskom prijamniku „dovesti“ signal sa satelita Eutelsat 16A, odnosno potrebno je dosmjeriti satelitsku antenu za prijem nove satelitske pozicije Eutelsat 16A.

Prijemni parametri novog satelita su slijedeći:

Eutelsat 16 A (orbitalna pozicija 16 stupnjeva istočno)
Frekvencija 10,720 GHz (transponder A01)
Polarizacija H (horizontalna)
FEC ¾
Symbol rate: 27.499 kBaud

 

Nema komentara:

Pokreće Blogger.