Breaking News
recent

Nova srpska televizija Sky Info Plus starta u septembru

Nova srbijanska televizijska stanica, Sky Info Plus, bit će pokrenuta u septembru od strane visokog funkcionera Napredne Stranke. Nova stanica će koristiti frekvenciju koju je nekada zauzimala TV Avala, saznaje Balkan Insight.

Rok za prijave na upražnjeno mjesto regulatornom tijelu RRA je 7. juli 2013. Ako nova stanica dobije licencu, s emitiranjem će početi u septembru. Prema istom izvoru, glavni urednik će biti Zoran Bašanović, bivši direktor nedavno zatvorene kablovske stanice TV Svet Plus, član upravnog odbora fudbalskog kluba Crvena Zvezda i član Glavnog odbora vladajuće Srpske Napredne stranke.

Direktor televizije će biti Dejan Jocić, bivši direktor druge nacionalne televizije, Prva. Njegov ugovor za Prvu je istekao u aprilu, ali nije ga produžio, rekao je izvor. Za vrijeme njegovog upravljanja, TV Prva je postigla rekordan uspjeh.

Ostali članovi tima Sky Info Plus biće neki od bivših radnika TV Avala. Više od 90 radnika TV Avala ostalo je bez posla nakon što je TV Avala izgubila dozvolu za emitiranje 26. oktobra 2012. godine.

Avala je dobila nacionalnu frekvenciju 2006. godine, ali je zapala u velike finansijske probleme. Svoje radnike nije platila mjesecima prije nego što je zatvorena, tako da je njen dug do 2010. godine iznosio oko 25,7 miliona eura.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.