Weather (state,county)

Najnovije vijesti

SSL izabran za gradnju satelita JCSAT-14

Space Systems/Loral (SSL), vodeći provider komercijalnih satelita, objavio je da je izabran kako bi osigurao komunikacijski satelit za SKY Perfect JSAT, vodećeg satelitskog operatera sa sjedištem u Japanu.

Satelit JCSAT-14, zamijenit će postojeći satelit JCSAT-2A na poziciji 154 st. istočno kako bi proširio kapacitet i zadovoljio rastuću potražnju za telekomunikacijskom infrastrukturom u Aziji i Pacifiku.

"Mi smo veoma počašćeni izborom da budemo dobavljač za SKY Perfect JSAT i nadamo se da je ovo samo početak jedne duge i uspješne veze između naših kompanija," rekao je John Celli, predsjednik SSL. "Naše kompanije dijele predanost najviše kvalitete i pouzdanosti i radujemo se saradnji na projektu JCSAT-14."

Satelit, čija je snaga oko 10 kW, ima 26 C-band i 18 Ku-band transpondera za usluge u Aziji, Rusiji, Okeaniji i Pacifičkim ostrvima. C-band pokrivenost će se koristiti i za emitiranje i podatkovne usluge.
JCSAT-14 je baziran na vrlo pouzdanoj satelitskoj platformi SSL 1300 koja pruža fleksibilnost za širok spektar aplikacija i napredne tehologije. Njegovo lansiranje je planirano za 2015. godinu, a dizajniran je za pružanje usluga 15 ili više godina.

Nema komentara