Weather (state,county)

Najnovije vijesti

ARD pokreće nove HD kanale

Njemački javni emiter ARD proširit će svoj HD portfelj s devet novih HD kanala. Nove kanale ARD će pokrenuti na dva transpondera na satelitu Astra (19.2° E) u decembru ove godine.

RBB Brandenburg HD, RBB Berlin HD, MDR Sachsen HD, MDR Sachsen-Anhalt HD, MDR Thüringen HD i HR Fernsehen HD koristit će transponder 61 (10.891 GHz H, SR 22,000, FEC 2/3).

Transponder 39 (11.053 GHz H, SR 22,000, FEC 2/3) koristit će kanali Einsfestival HD, EinsPlus HD i tagesschau24 HD. Signali na transponder 61 biće uplinkovani sa ARD playout centra u Postdamu, dok će uplink stanice upravljan od strane regionalne podružnice WDR u Langenbergu biti proslijeđen kanalima na transponderu br. 39.

S pokretanjem HD verzija svojih preostalih digitalnih tematskih kanala i kanala svojih regionalnih podružnica, ARD će distribuirati svoje obiteljske kanale u HDTV-u. Svi kanali kojima upravlja javni servis ZDF, kao i kanali koji imaju zajedničku upravu ARTE, 3sat, Phoenix i KI.KA, već su dostupni u visokoj rezoluciji. Svi kanali su nekodirani.

(rapidtvnews)

Nema komentara