Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Saudijska Arabija pokreće satelitski kanal za žene

Saudijska Arabija pokrenut će satelitski kanal namijenjen ženama u četvrtak 25. jula 2013. Svrha pokretanja ovog kanala je da služi kao platforma za žene iz Saudijske Arabije da pokažu svoj talenat i sposobnost, kao i da otkloni jasne zablude o arapskim ženama u inostranstvu.

Kanal je dio tvrtke Ideas Arabia Limited koja je u vlasništvu biznismena Sheikh Yusuf bin Awad Al-Ahmadia.

Abdullah Al-Nazawi, predsjednik odbora je rekao da će ovaj satelitski kanal namijenjen ženama projicirati pozitivne aspekte života žena u Kraljevstvu, a također će pomoći u promjeni stereotipa koji se pripisuje arapskim ženama i muslimankama.

"Cilj kanala je istaknuti vještine, tradiciju, kulturu, obrazovanje, islamske misli i probleme arapskih žena generalno i žena u Saudijskoj Arabiji posebno. Kanal će u cjelosti biti u skladu s islamskim zakonima i pomoći će u podizanju nivoa svijesti među ženama", rekao je on.

Sadržaj kanala pokriva širok raspon tema, uključujući legalni software, intelekt, nauku, kulturu, politiku, društvo, psihologiju, ekonomiju, edukaciju, administraciju, zdravstvo i druga područja vezana za život žena.

"Mi smo potpuno uvjereni da će ovaj kanal pomoći našim ženama da razjasne svoje živote i da razumiju moderne uslove. Žene su dio našeg društva i života i ne možemo ignorisati njih i njihove potrebe." - dodao je Abdullah Al-Nazawi.

Nema komentara