Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Grčka policija napala državnu televiziju ERT

Grčka policija je rano juče evakuisala državnu televizijsku stanicu ERT, u kojoj se od juna nalaze novinari otpušteni nakon odluke vlade da zatvori ovu medijsku kuću koja je, prema njihovoj procjeni, suviše skupa za Grčku u vrijeme krize.

Pripadnici policije za razbijanje demonstracija rano juče ušli su u prostorije nekadašnje radio-televizije u sjevernom predgrađu Atine. Ispred prostorija policija je rastjerala oko 200 lica koja protestuju zbog evakuacije. Do sada nije bilo incidenata iako je policijska akcija u toku.Novinska agencija ANA objavila je da je policija uhapsila 3 bivša radnika ERT, među kojima i predsjednika sindikata "Pospert".

Svih 2.600 otpuštenih radnika ERT nastavilo je da pravi emisije koje su mogle da se gledaju putem interneta i satelita nakon što ih je u junu Vlada otpustila i zatvorila televiziju. Nova grčka državna televizija EDT počela je da emituje vijesti dva mjeseca nakon što su vlasti zatvorile dotadašnju javnu televiziju ERT.  Gašenje "stare" televizije izazvalo ozbiljnu političku krizu.

Nema komentara