Breaking News
recent

TVSA uskoro na satelitu sa još tri kantonalne televizije

Riječ je o projektu BH Veza, koji se realizira uz pomoć Turske razvojne agencije. Prošle sedmice donirana je sva potrebna oprema za ovaj novi kanal.

BH Veza samo što nije startala, tvrde u Turskoj razvojnoj agenciji. Oprema je osigurana i pitanje je dana kada će četiri kantonalne televizije početi emitirati zajednički program na satelitu.
„Centar ovog kanala bit će u Tuzli, i uskoro bi trebalo da bude u funkciji, a generalni direktor Turksata dozvolio je da se BH veza emituje na satalitu besplatno do Nove godine", rekao je Zülküf Oruç, direktor Turske razvojne agencije u BiH.

BH Veza pokrivat će 80 posto teritorije BiH, a izlaskom na satelit TVSA postiće globalnu gledanost. To će, ističe direktor TVSA, omogućiti i marketinške benefite.

Nosilac projekta je TV Tuzlanskog kantona. Alternativa je bila osnivanje novog preduzeća što zahtijeva i novac i vrijeme. Zato je odluka da to bude tuzlanska televizija bila logična.

Turska razvojna agencija donirala je i opremu Televiziji BiH. Omogućit će realizaciju prve faze digitalizacije ovog javnog servisa.

TVSA je već emitirala putem satelita u periodu od januara 2010. do januara 2012. godine na orbitalnoj poziciji 42E.

 

(tvsa / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.