Breaking News
recent

Bundesliga i dalje na Eurosportu

Eurosport i njemačka nogometna asocijacija DFL Sports Enterprises produžili su svoje dugogodišnje partnerstvo, što će omogućiti prijenos mečeva Bundeslige u sezonama 2015/16 i 2016/17.

Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni. Eurosport je obnovio ekskluzivna TV i digitalna prava, uključujući sublicencirana prava, za sve mečeve njemačke prve i druge divizije domaće nogometne lige u 22 regije Skandinavije, Centralne i Istočne Evrope.

Države obuhvaćene ovim sporazumom su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Mađarska, Island, Kosovo, Latvija, Litva, Makedonija, Crna Gora, Norveška, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švedska.

Eurosport je emitirao mečeve Bundeslige od 2009. godine na kanalu Eurosport 2. Pokrivanje uključuje pet live mečeve vikendom, nedjeljne reportaže, magazine i intervjue. Sve emisije su dostupne i u HD kvaliteti.

Bundesliga će također biti dostupna u svim licenciranim državama putem aplikacije Eurosport Player, na mobilnim uređajima, računarima, tabletima.

Eurosport 2 je dostupan u preko 66 miliona domaćinstava na 18 jezika u 51 državi. Ovaj pay-TV kanal emitira preko 2000 sati živog sporta godišnje, a dostupna je i u HD kvaliteti u nordijskim zemljama, te u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

(rapidtvnews / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.