Weather (state,county)

Najnovije vijesti

RCS/RDS obustavlja emitiranje Eurosport kanala

Rumunski telekomunikacijski operater RCS/RDS obustavio je emitiranje kanala Eurosport u Mađarskoj, Češkoj Republici i Slovačkoj.

Tvrtka RCS&RDS i Eurosport Group imaju sporazum o retransmisiji za za nekoliko zemalja jugoistočne Evrope - Rumunija, Mađarska, Češka i Slovačka, gdje se emitiraju međunarodne verzije kanala Eurosport i Eurosport 2. Nakon što je Eurosport stekao prava na emitiranje engleske nogometne Premier lige, Eurosport je pokrenuo kanal pod imenom Eurosport Romania koji je dostupan pretplatnicima u Rumuniji.

RCS&RDS napominje da samo Eurosport ima pravo na emitiranje utakmica Premier lige u Rumuniji, ali ne i u Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj. Ako bi dozvolio retransmisiju kanala Eurosport Romania, operater RCS/RDS bi povrijedio prava na emitiranje Premier lige koja se nalaze u vlasništvu drugih tvrtki u Mađarskoj, češkoj i Slovačkoj. Operater tvrdi da Eurosport snosi odgovornost za pretplatnike i vlasnike licenci u ovim zemljama.

Iz tvrtke RCS&RDS kažu da Eurosport nije najavio ovu promjenu te da su saznali tek kada su počele stizati pritužbe pretplatnika izvan Rumunije, koji nisu bili zadovoljni činjenicom da je njihov kanal Eurosport zamijenjen novim kanalom namijenjenim samo za rumunsko tržište.

media-sat.net prema materijalu preuzetom sa telecompaper

Nema komentara