Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Španija: Pay-TV profitabilniji od FTA

Uprkos opadanju broja pretplatnika od osam odsto u 2012, Pay-TV kompanije u Španiji, posmatrano sa stanovišta prihoda, mnogo bolje posluju u odnosu na besplatne (FTA) kanale.

Ukupni prihodi Pay-TV kompanija su porasli za tri odsto u 2012. u odnosu na smanjenje od 15 odsto, koliko su zabilježili FTA kanali, navodi se u izvještaju Udruženja privatnih televizijskih stanica Španije, UTECA. Glavni razlog za to je da su Pay-TV kanali uspjeli da povećaju prosječne prihode po korisniku, dok su FTA kanali zabilježili pad prihoda od reklama za 18 odsto.

Troškovi Pay-TV kompanija su povećani za tri odsto na 1,174 miliona eura zbog većih troškova za programe, najviše zbog rasta cijene Pay-TV prava za nogometne utakmice. FTA kanali su smanjili svoje operativne troškove za sedam odsto, uglavnom zbog spajanja, kao što je na primjer spajanje televizija Antena 3 i La Sexta.

Canal Plus je lider na Pay-TV tržištu sa tržišnim udjelom od 41,5 odsto, sa rastom od tri odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ova kompanija je takođe zabilježila rast od šest odsto u tržišnom učešću u pogledu prosečnih prihoda po korisniku.

(rts.rs / media-sat.net)

Nema komentara