Weather (state,county)

Najnovije vijesti

U Hrvatskoj uskoro kreće Laudato TV

Hrvatska medijska scena mogla bi već nagodinu dobiti prvu privatnu televiziju vjerske tematike.

Direktorica Laudata d.o.o. i urednica katoličkog portala Laudato.hr Ksenija Abramović projekt "Laudato TV – naša televizija" predstavila je na Odboru Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija. Ambicije ne krije. Proučila je slične postaje u svijetu, ispitala tržište, a zna i kako će televiziju financirati.

– Osnivanje obiteljske televizije velika je odgovornost i izazov, a glavna teškoća je financijske naravi. To je sigurno razlog da se dosada već nije krenulo u taj zahtjevni projekt. Televiziju će se financirati od investitora, donatora, sponzorskih ugovora, marketinških prihoda, fondova, kluba prijatelja i reemitiranjem programa kod drugih Pay-TV operatora. U ovom trenutku ne očekujem uključivanje HBK u financiranje projekta – kazala nam je Abramović.

U Hrvatskoj bi se, kaže, program počeo emitirati putem IPTV i kabel operatora: MAXtv i B.net.

– Izvan Hrvatske osigurat ćemo satelitski prijenos signala za inozemne IPTV i kabelske operatore u USA (npr. RogersTV, Time Warner Cable...), Australiji (Foxtel, Optus...), BiH, Njemačkoj i Austriji... Omogućit ćemo i gledanje televizije na zahtjev putem web portala – pojašnjava.

Emitiranje bi, nada se, moglo početi do kraja 2014. godine, možda već u septembru.

Izvor: seebiz / media-sat.net

Nema komentara