Breaking News
recent

Nova televizija N1 nastala u saradnji sa CNN-om

Nova regionalna informativna televizija N1, nastala u saradnji s globalnom TV mrežom CNN čiji je ekskluzivni partner za regiju, nastavlja intenzivne pripreme za početak emitiranja planiran za proljeće ove godine, saopćeno je danas.

Pripreme su intenzivne i odvijaju se prema utvrđenom planu. Ulažemo napor, znanje i kreativnost kako bi osigurali da N1 televizija donese veliko osvježenje na regionalnu medijsku scenu. Budućim gledateljima naše televizije pružit ćemo moderne sadržaje, brze, tačne i pouzdane vijesti, uz poštovanje najviših profesionalnih standarda i uz korištenje najsavremenije tehnologije.

Sada smo u prilici pozvati sve medijske profesionalce koji smatraju da mogu doprinijeti uspjehu ovog projekta, da posjete početnu stranicu www.n1info.com, gdje se trenutno nalazi logo kanala, kao i e-mail preko kog nas mogu kontaktirati - kazao je direktor programa N1 za Bosnu i Hercegovinu Amir Zukić.

Za potrebe kanala N1, grafički dizajn i vizuelni identitet stvara jedna od vodećih kreativnih agencija iz SAD-a, Renderon.

S tehničkim partnerima, N1 kreira najsavremeniji sistem za prikupljanje, obradu i emitiranje vijesti iz tri glavna produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu.

Glavni investitor N1 projekta je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i Telemach BiH i Telemach Sloveniju, najveće kablovske operatore u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi.

U oktobru 2013. godine, svjetski vodeći investicioni fond KKR sa sjedištem u New Yorku preuzeo je United Grupu, što je prva direktna investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

avaz/media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.