Breaking News
recent

Arabsat planira četiri nova satelita

Arapski satelitski operater Arabsat objavio je Poziv za ponudu za nabavku četiri nova satelita HS3 (Hellas Sat 3), HS4 (Hellas Sat 4), ARB6E (Arabsat 6E) i ARB6A (Arabsat 6A).

Novi sateliti će biti pozicionirani na tri različite orbitalne lokacije s ogromnim obimom pokrivanja - Bliski Istok, afrička, azijska i evropska tržišta sa visokim DTH kapacitetima u Ka-bandu i Ka-spot snopu.

Dva nova satelita, HS3 i HS4 biće dobra zamjena za postojeće Hellas-Sat-ov satelit HS2 na poziciji 39° E sa dodatnim kapacitetom u Ku i Ka-bandu što će kupcima pružiti veliku fleksibilnost. HS4 će, osim toga, pridonijeti Arabsatu veliki kapacitet u Ku pojasu pokrivajući Evropu i Mediteran, koji će nadopuniti postojeće kapacitete u orbiti. Postojeći satelit Hellas Sat 2 pokriva istočnu Evropu, Bliski Istok i Južnu Afriku.

ARB6E i ARB6A će imati kapacitet u Ka i Ku bandu. Satelitu će biti dizajnirani za podršku poslovnom napretku Arabsata i da osiguraju rezervne kapacitete za korisnike, te će služiti rastućoj potražnji za satelitskim kapacitetima i uslugama na Bliskom Istoku, Africi i Aziji. Lansiranje sva 4 satelita planirano je za 2016. i 2017. godinu.

Izvor: parabola.cz

Prijevod: media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.