Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Uspješno lansiran Amazonas 4A

Španski satelitski operater Hispasat uspješno je lansirao satelit Amazonas 4A iz evropske baze u Francuskoj Gvajani i spreman je za puno pokrivanje Svjetskog prvenstva u nogometu koje će se održati ovog ljeta u Brazilu.

Elena Pisonero, predsjednik Hispasat izjavila je: "Amazonas 4A je odgovor Hispasat Group na izazov: za opskrbu, u rekordnom vremenu, dodatni kapacitet u Latinskoj Americi da zadovolji porast potražnje za audiovizuelnim uslugama zbog važnih sportskih događaja u Brazilu ove i narednih godina."

Izgrađen od strane Orbital Sciences Corporation na bazi platforme GEOStar 2.4, novi Hispasat-ov satelit biće lociran na orbitalnoj poziciji 61º W. Satelit Amazonas 4A ima 24 Ku-band transpondera. Uz vijek trajanja od 15 godina, Amazonas 4A će poboljšati Hispasat-ov prostorni kapacitet u Južnoj Americi omogućujući zadovoljenje rastuće potražnje za satelitskim kapacitetom, uglavnom za satelitske platforme u Južnoj Americi. Satelit je lansiran 21. marta 2014. godine u 23:04 sati po srednjeevropskom vremenu skupa sa satelitom Astra 5B.

(media-sat.net)

Nema komentara