Breaking News
recent

Zemaljska verzija kanala BN TV seli s pozicije 12,5W na Eutelsat 16A

Komercijalna bosansko-hercegovačka televizija BN potvrdila je za media-sat.net da će uskoro preseliti svoju zemaljsku verziju kanala BN TV sa pozicije 12,5 W na satelit Eutelsat 16A.

Nakon premiještanja na novu poziciju, na kojoj već duže vrijeme emitiraju BN SAT i BN Music, zemaljska verzija kanala bit će kodirana.

BN SAT je prije mjesec dana u potpunosti kodiran, pa je za prijem ovog kanala sada potrebna pretplatnička kartica čija cijena na godišnjem novu iznosi 89 eura. Muzički kanal BN Music je još uvijek FTA, ali će i on u dogledno vrijeme biti kodiran. Tačan datum kodiranja kanala BN Music iz ove televizije nam još uvijek nisu mogli potvrditi. Ono što smo uspjeli doznati je da će zemaljska verzija kanala BN TV BiH, najkasnije do 15. aprila 2014. biti premještena na Eutelsat 16A, gdje će emitirati u kodiranom obliku (skupa sa kanalom BN SAT).

Radio-televizija BN počela je sa emitovanjem televizijskog programa 1998. godine. Sjedište ove televizijske stanice nalazi u Bijeljini. Direktor i vlasnik RTV BN je Vladimir Trišić. U oktobru 2009. godine ova stanica je pokrenula još jedan muzički kanal BN Music, koji skupa sa BN SAT kanalom emitira na transponderu sarajevske tvrtke Team:Media.

Od oktobra 2010. na satelitu Eutelsat 12 West A dostupna je i zemaljska verzija kanala, također u nekodiranom obliku.

Aktuelni parametri za prijem zemaljske verzije BN TV:

* Eutelsat 12 West A (12,5°W), freq. 11,157 GHz, pol. H, SR 2900, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Budući tehnički parametri zemaljske verzije BN TV:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,262 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, CA Viaccess

Autor: media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.