Breaking News
recent

Magio Sat se pridružuje platformi Digi TV na poziciji 0,8W

Satelitske platforme Digi TV i Magio Sat, koje djeluju na slovačkom tržištu, radit će s jedne orbitalne pozicije 0,8°W/ 1°W.

Dakle, zajedničke pozicije satelita Thor 5, Thor 6 i Intelsat 10-02. Migracija pretplatnika Magio Sat na poziciju 0,8°W/1°W započet će u narednim mjesecima.

"Tokom ove godine planiramo migraciju satelitske platforme Magio Sat na novu poziciju. Selidba će klijentima Magio Sat i Digi TV donijeti više TV kanala, bolji kvalitet i omogućit će efikasniju upotrebu satelitskih kapaciteta", rekao je za portal Žive.sk glasnogovornik Slovak Telekoma Tomaš Palovsky.

Magio Sat i Digi TV će djelovati s iste pozicije, ali pod vlastitim brandom, programskom ponudom, dodatnim uslugama, kao i s različitim cijenama.

Obje ove platforme u Slovačkoj su u vlasništvu tvrtke Slovak Telekom. Slovački paket Digi TV firma je otkupila od prethodnog rumunskog vlasnika RCS/RDS.

Nova platforma Digi TV SK se priprema za svoj komercijalni start. Gledatelji mogu uživati u HD kanalima i boljoj tehničkoj kvaliteti. Kanali će se emitirati u DVB-S2 multipleksima u MPEG-4 (H.264). To će dovesti do odvajanja od infrastrukture za emitiranje prethodnog vlasnika. Istovremeno doći će do zamjene pristupnih kartica.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara:

Pokreće Blogger.