Weather (state,county)

Najnovije vijesti

HRT prenosi Svjetsko prvenstvo u nogometu iz Brazila u HD rezoluciji

Hrvatska radiotelevizija u periodu od 1. lipnja do 15. srpnja eksperimentalno će prenositi Svjetsko prvenstvo u nogometu iz Brazila u HD (high definition) rezoluciji, kako bi svojim gledateljima pružila što kvalitetniji i realniji doživljaj sa utakmica svjetskog kupa.

Za praćenje HRT 2 HD kanala potrebno je imati HDTV televizor s ugrađenim DVB-T prijamnikom i MPEG-4 dekoderom. Za one koji posjeduju HDTV televizor bez ugrađenog MPEG-4 dekodera potreban je vanjski digitalni zemaljski DVB-T prijamnik s ugrađenim MPEG-4 dekoderom.

Kako bi na svojim prijemnicima pronašli HD kanal, nakon početka eksperimentalnog emitiranja gledatelji će na svojim prijamnicima morati ažurirati listu digitalnih kanala kako bi mogli gledati HRT 2 u HD rezoluciji.

Emitiranje HRT 2 HD programskog kanala odvijat će se u MUX B mreži koji pokriva više od 95% stanovništva svake digitalne regije (D1 – D9).

Televizija visoke razlučivosti (HD) nudi znatno bolji doživljaj gledanja od slike standardne rezolucije (SD). Slika u HD-u tako ima 1920 (širina) x 1080 pixela (visina) , dok SD ima 720 x 576. HD zbog toga nudi daleko veću kvalitetu slike u odnosu na onu standardne rezolucije.

Nema komentara