Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Magio sat od sljedeće sedmice na novoj poziciji

Tvrtka Slovak Telekom nakon platforme Digi TV SK uskoro će predstaviti i novu - Magio Sat.

Osim proširenja programske ponude, gledatelje čeka i pomijeranje satelitskih antena s postojećeg sistema Amos 2/3 ( 4°W) na novu poziciju 0,8°W/ 1°W, gdje rade sateliti Thor i Intelsat 10-02. Novi Magio Sat će klijentima biti predstavljen tokom sljedeće sedmice. Gledatelji se mogu nadati proširenju programske ponude i drugim novitetima.

Novi Magio Sat i novi Digi TV SK će i dalje raditi odvojeno pod različitim brendovima, s različitim listama kanala, dodatnim funkcijama i cijenama.

S nove pozicije će Magio Sat nuditi i nove kanale kao što su Investigation Discovery, Fashion TV, Senzi TV, ČT24, GinX, Nat Geo Wild, CBS Drama i CBS Reality. Ukupno će biti oko 20 novih stanica.

Paketi M i L će ostati na istoj cijeni za 10, odnosno 15 eura. Atraktivnija cijena se može dobiti kombinacijom s internetom ili fiksnom telefonijom.

Telekom klijenti će, migraciju na novu Magio Sat platformu, biti motivisani posebnim promo akcijama - do kraja 2014. moći će besplatno pratiti stanice Digi Sport 1, Digi Sport 2 HD, Slovak Sport 2 HD, NGC HD, Eurosport HD i Eurosport 2 HD.

Slovak Telekom će za novu Magio Sat ponuditi novi resiver marke Kaon. To će biti isti prijemnik kao i za platformu Digi TV. Cijena će ostati nepromijenjena. Za zainteresirane pretplatnike cijena resivera će biti 1,99 eura mjesečno. Kasnije će se u ponudi naći i verzija prijemnika s hard diskom.

Kanali nove Magio Sat će biti kodirani u sistemu Conax. Kartice će biti uparene s prijemnicima.

Izvor: zive.sk / parabola.cz

Nema komentara