Breaking News
recent

Ipak kraj za RTS SAT na poziciji 19,2E

Povodom nedavnog prekida u emitiranju na satelitu Astra na poziciji 19,2E, RTS je izvijestio o navodnim tehničkim problemima vlasnika satelita, te da je riječ o privremenom prekidu u emitiranju na ovom satelitu. Danas je RTS "izašao" sa nešto izmijenjenim i dopunjenim obavještenjem.

Citiramo: "Kompanija SES Astra je, suprotno najavljenom sporazumu sa RTS-om, prekinula emitovanje satelitskog programa RTS (RTS Sat i Radio Beograd 1), nakon okončanog tendera (za emitovanje satelitskog programa RTS u Evropi) na kojem je pobedila druga kompanija sa znatno povoljnijom ponudom.

Bilo je planirano da se istovremeno, tokom meseca juna, naš program emituje na satelitu na kojem smo bili prethodne tri godine i na satelitu na kojem ćemo biti naredne tri godine, kako bi se gledaoci i partneri prilagodili i preusmerili na novi satelit.

Trenutno se teritorija Evrope pokriva drugim, kontributivnim satelitom "Astra 3B" na kojem preko "Telekoma Srbija" imamo kapacitete i na njemu ćemo ostati u toku juna, uz istovremeno uspostavljanje nove satelitske platforme (na satelitu Eutelsat 16A) , na kojem se emituje najveći broj programa iz regiona.

Očekujemo da će i ostali gledaoci i operateri koji su imali prekid u prijemu programa RTS Satelit u toku današnjeg dana takođe imati redovan prijem našeg programa."

PARAMETRI ZA PRIJEM SATELITSKOG PROGRAMA RTS-a preko Astre 3B:

Orbitalna pozicija: 23,5 stepeni istočno

Frekvencija: 11683 Mhz

Polarizacija: vertikalna

Symbol rate: 2734 kSym

FEC:5/6

Signal je u MPEG 4 formatu.

(media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.