Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Njemačka VIVA će emitirati samo tokom dana

Tvrtka Viacom planira temeljite promjene na njemačkom televizijskom tržištu. Muzička i lifestyle televizija VIVA ubuduće neće emitirati 24 sata dnevno, dok će dječji kanal Nickelodeon emitirati 24 sata dnevno.

Sve promjene će stupiti na snagu 1. oktobra 2014. O promjenama je govorio Magnus Kastner, izvršni potpredsjednik i generalni direktor tvrke Viacom International Media Networks Northern Europe u intervjuu za magazin "Werben & Verkaufen".

Glavne promjene će se desiti na kanalima Nickelodeon i VIVA. Stanica Comedy Central u budućnosti će dijeliti poziciju s kanalom VIVA.
Nickelodeon trenutno emitira u vremenu od 5:45 do 20:15 sati, nakon čega se na istoj frekvenciji može gledati Comedy Central. Prema novom planu, Nickelodeon će emitirati 24 sata dnevno, a VIVA samo tokom dana od 6:00 do 17:00 sati. U preostalom vremenu će se emitirati Comedy Central.

Viacom na ovaj način želi odgovoriti na uspjeh konkurentskog besplatnog obiteljskog kanala Disney Channel, koji je u Njemačkoj startao u januaru ove godine. Viacom sada razmatra da li će večernje emisije na Nickelodeonu emitirati pod drugim brandom. Večernji program na Nickelodeonu biće namijenjen starijoj publici.

Kanal MTV će u Njemačkoj uskoro biti dostupan samo u HD rezoluciji.

Izvor: parabola.cz

Nema komentara