Breaking News
recent

Eutelsat 3B u punoj komercijalnoj upotrebi na poziciji 3E

Nakon uspješnog lansiranja 26. maja, Eutelsat Communications objavio je da je njegov satelit Eutelsat 3B sada u punoj komercijalnoj upotrebi na orbitalnoj poziciji 3° E.

Najnoviji Eutelsatov satelit dizajniran je da poveća i diverzificira kapacitet u Evropi, Africi, Bliskom Istoku, Centralnoj Aziji i Brazilu. Prvi komercijalni satelit koji objedinjuje Ku, C i Ka kapacitet u jednoj platformi te može raditi sa maksimalno 51 transpondera putem inovativne konfiguracije koja omogućuje korisnicima da odaberu frekvencijski pojas najviše adaptiran za njihove aplikacije ciljano područje usluga.

Prebacivanje kupaca sa satelita Eutelsat 3D i Eutelsat 3A na novi satelit na poziciji 3E završeno je 5. jula u večernjim satima. Nakon što su završili svoju misiju na poziciji 3 stepena istočno, oba satelita će ponovno biti stavljena u funkciju. Eutelsat 3D je već na putu ka poziciji 7° E gdje će pomoći satelitu Eutelsat 7A u pružanju DTH, profesionalnih video usluga, podatkovnih i telekomunikacijskih usluga u Evropi, Turskoj, Bliskom Istoku, Africi i otocima Indijskog okeana.

Eutelsat 3A će biti premješten na poziciju 8° W, nakon čega će biti deorbitiran do kraja godine.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.